Du behöver:
800 g kycklinglårfilé

Marinad:
3 st finhackade vitlöksklyftor
3 cm finhackad färsk ingefära
1 st finhackad röd chili
1/2 st citron (juicen)
1 msk korianderfrön rostad och mortlad
1 msk nejlikor rostad och mortlad
1,5 msk gurkmeja
2,5 dl matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
Övriga ingredienser:
2 msk rapsolja
1 st liten gul lök finhackad
2 st finhackade vitlöksklyftor
2 cm finhackad färsk ingefära
1,5 msk garam masala
1 msk spiskummin
1 msk gurkmeja
2 msk tomatpuré
25 g smör
1 st kruka hackad koriander
Chapatibröd:
5 dl vetemjöl
2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 tsk rapsolja
Olja till stekning
Gör så här:
Börja med att dela kycklinglårfiléerna. Lägg över i en bunke. Blanda övriga ingredienser till marinaden i en annan bunke och häll sedan över kycklinglårfiléerna. Låt marinera mellan 6 – 12 timmar (ex över natten). Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i smör. Fräs lök, vitlök och ingefära i någon minut under omrörning. Tillsätt sedan spiskummin, garam masala, gurkmeja och tomatpurén. Fräs ytterligare någon minut. Lyft ut den marinerade kycklingen och stek tillsammans kryddorna. När kycklingen fått lite färg tillsätt överbliven marinad. Dra ned till medelvärme och låt ”grytan” småtputtra i ca 15 min eller tills kycklingen är klar. Toppa med hackad koriander. Servera med basmatiris smaksatt med kanelstång och kardemummakapslar och chapati eller naan-bröd.
Gör chapatibröden genom att blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Använd med fördel en köksassistent med degkrok. Dela degen i tio delar och kavla ut till tunna rundlar på en mjölad bänk. Stek bröden i en stekpanna med lite rapsolja, ca 1-2 min per sida. Brödet skall få lite bruna fläckar.