Pasta med svartpeppar helt enkelt. En riktig klassiker som finns på de flesta trattorierna i Rom.

Du behöver:

150 g spagetti

Cacio é pepe

125 g pecorino

20 g smör

2 krm grovmalen färsk svartpeppar

1,5-2 dl spagettivatten

Gör så här:

Börja med att riva pecorinon på den fina sidan av rivjärnet. Koka spagettin enligt anvisning eller till al denté. Lyft över den varma spagettin med en tång eller liknande till en stor skål. Lägg i smöret och rör runt till det smält. Tillsätt sedan lite av det varma spagettivattnet, ca 1 dl och blanda. Stärkelsen och smöret reder och bildar en sås. Tillsätt sedan pecorinon och svartpeppar. Blanda försiktigt in osten i såsen. Tillsätt ytterligare spagettivatten till en krämig sås. Om det det blir för tjockt addera då lite mer vatten, ev addera mer pecorino om den blir för tunn. Smaka av med eventuellt mer svartpeppar och ev en uns flingsalt. Servera och toppa med ytterligare lite pecorino.

Servera som comfort food eller vardagsrätt. För att tillföra protein kan man steka lite kycklingfilé och dela i skivor. Krämigt, pepprigt och en underbart god och snabb pastarätt. Bon Appetit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *