Jag kallar den “killersauce” och det är helt enkelt för att den är så magiskt god. En sås som funkar till en grillad biff, entrecoté eller varför inte till grillat fläskkött. I såsen hittar du hetta, sötma, saltighet och umami. Yum Yum! Testa vet ja! På bilden har jag grillad fläskfilé, friterad hasselbackspotatis och den underbara såsen. Funkar till vardag som till fest.

Du behöver:

4 msk raps eller jordnötsolja

2-3 st tunt skivade schalottenlökar

3-4 st pressade vitlöksklyftor

1 st kruka hackad koriander

2 msk färsk finriven ingefära

1,5 tsk chili flakes

1 dl hoisinsås

1 dl kycklingbuljong (utspädd, använd gärna en bra buljong)

0,5 dl ljus soja

2-3 msk flytande honung

2 msk smör

Gör så här:

1. Hetta upp en kastrull på medel/hög värme och tillsätt oljan. Lägg ned lök, vitlök, ingefära, chili flakes och den hackade koriander. Dra ned värmen något och fräs under omrörning i 2-3 min utan att det tar så mycket färg. Tillsätt sedan buljong, soja och hoisinsås. Dra ned värmen till låg/medel och låt såsen koka ihop i ca 8-10 min. Dra ned värmen till låg och tillsätt honung och smöret under vispning. Håll såsen varm på låg värme och servera till nygrillat kött.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *