Du behöver:

800 g kycklingfilé

Chinese Orange Chicken

2 dl majsstärkelse + 2 tsk

2 st ägg (vispade)

1 msk vita och rostade sesamfrön

1 st litet knippe salladslök

Marinad:

2,5 dl spädd kycklingbuljong

1 dl färskpressad apelsin

1 dl socker

0,7 dl vittvinsvinäger

0,5 dl ljus soja

2 st mortlade vitlöksklyftor

1 tsk apelsinzest

2-3 tsk Srirachasås

1/4 tsk färsk riven ingefära

1/4 tsk vitpeppar

Gör så här:

Börja med att skära kycklingen i större kuber, ca 6-8 st per kycklingfilé. Blanda ihop allt till marinaden. Marinera kycklingen i 2/3 av marinaden i ca 45-60 min i ex en fryspåse. Häll sedan bort marinaden. Hetta upp en kastrull och tillsätt den sparade marinaden. Blanda 2 tsk majsstärkelse med 2 tsk vatten och ha i marinaden. Koka under omrörning i ca 1-2 min tills såsen tjocknat. Varmhåll såsen på låg värme. Lägg kycklingbitarna en åt gången i äggsmeten och vänd dem sedan i majsstärkelse. Stek kycklingbitarna i omgångar på medel/hög värme i rapsolja. Lägg över de stekta kycklingbitarna på ett papper för att ta bort överflödig olja och vänd sedan ner dem i den ljumna såsen. Tossa runt kycklingen i såsen och servera med ris. Toppa gärna med rostade sesamfrön och salladslök.

För starkare smak tillsätt mer Srirachasås alt stek kycklingen tillsammans med chiliflakes. Comfort Food när den är som bäst!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *